2010. augusztus 13., péntek

"Houston. Baj van."

Péntek 13!

Szerencsés vagy balszerencsés napnak számít nálad ez a szám?
 
bárhogyan is döntesz. szerintem van benne egy kis ráció. hiszen ha belegondolsz az egész hiedelem Jézustól kezdődik. mert úgy tartják a 13.as szám azóta balszerencsés mióta Jézus Krisztus az utolsó vacsorán összesen 13 emberrel ült az asztalnál. ő maga és még a 12 apostol... majd ha tovább gondolkozunk Krisztust pénteken feszítették keresztre a mesék alapján.

olvastam egy olyan történetet is. miszerint. Amerikában azért félnek a 13.as számtól mert volt egy gonosz norvég isten akit Lokinak hívtak. az istenség befurakodott az istenek 12 fős vacsorájára és hívatlan 13. vendégként vérfürdőt rendezett..

Mücheni BMW székház. nincsen 13.emelete.
ha éppen nem hiszel a babonákban akkor mondok egy tudományos választ is miért szerencsétlen a 13.as szám... a magyarázat egyszerű mert a 12 után következik. és ez azért rossz mert ez utóbbi teljes szám. pl.: ennyi hónapja van egy évnek. isten az Olimposzon. feladata Herkulesnek. apostola Jézusnak. és 12 egy tucat is... :D  [számmisztika.]

és visszatérve arra hogy van aki nem hisz a babonákban. oké. és mi van akkor mikor nagyon akarsz valamit. és kimondod. és utána lekopogod valahol. vagy mikor egy kijelentő mondat után tüsszent valaki. megijedsz mert egy fekete macska átrohant előtted az úton. nem sétálsz át a létra alatt. megfogod a gombodat ha kéményseprőt látsz. vagy épp megcsípsz valakit ha elhalad melletted egy postás kocsi. és akkor az nem babona?

persze mindezzel nem arról szeretnélek meggyőzni hogy márpedig tudat alatt igenis babonás vagy...

örülök hogy nem viszed túlzásba. mert szerintem vicces de aggasztó hogy az angolszász országokban. mint Amerika. olyannyira félnek a 13.as számtól. hogy léteznek olyan felhőkarcolók amelyekben nincsen 13. emelet. mert a 12. után egyből a 14. következik. vagy 12/a illetve b. de ez nem minden a kórházakban nincsen 13.as kórterem illetve egyes légikikötőknél kifelejtették a 13.as beszállókaput is.

de igazából ami engem így meg indított az a tény hogy az Apolló 13. űrhajó. 13. óra 13. perces fellövési kísérlete a 39.es indítóállásról meghiúsult. mivel 3 x 13 = 39.

de azért kellemes péntek 13. mindenkinek. és ne aggódjatok túlzottan a Keleti országokban ez szerencsés napnak számít. (:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése